Hur går det till?

24.05.2019

Min uppgift som doula är att stödja dig som födande kvinna och eventuell partner inför, under och efter er förlossning. Att finnas där till 100% oavsett vad som händer. Andas, fokusera, orka och surfa på vågorna tillsammans. Bära när du tror att du inte orkar mer, använda våra röster tillsammans när du inte vågar själv!

Det börjar med en första kontakt under graviditeten där vi kan känna efter om vi klickar och vill gå vidare. Ett första förutsättningslöst möte gör vi för att känna om personkemin stämmer och det kostar ingenting.


Om det känns bra är det dags att planera mer. Särskilt om du/ni önskar en hemförlossning är det viktigt för mig att se var ni bor. Vi pratar om önskningar, rädslor, vad vi kan förvänta oss händer i kroppen och sinnet vid en förlossing. Tidigare erfarenheter och eventuella trauman om det finns. Vi pratar om vad som funkar för dig/er, vad är viktigt eller mindre viktigt.
Vi kan gå igenom och skriva ett förlossningsbrev om så önskas.
Vanligt är att en doula hjälper till med kunskap, avslappning och lugn för att ge bra förutsättningar för att förlossningen ska fortgå så smidigt som möjligt. Rädsla, stress, att vara spänd och orolig är faktorer som försvårar och saktar ner ett förlossningsförlopp.


Det vanliga är att vi ses en till två gånger under graviditeten och sedan har ev telefon- eller mailkontakt. Jag har jour dygnet runt 3 veckor i anslutning till BF för att kunna befinna mig hemma hos dig/er eller på förlossningen när det blir dags.
Sedan ses vi en gång till inom 2 veckor efter förlossningen för ett eftersamtal.